Selena Gomez törli Instagram-fiókját a Gázáról szóló posztja után

2023.11.03. 10:26
Selena Gomez azt mondja, szünetet kell tartania az Instagramon, és törölni fogja a fiókját, miután többen is támadták az Izrael és Palesztina közötti konfliktusról szóló megjegyzései miatt.

Selena Gomez csütörtökön posztolt, majd törölt egy Instagram-sztorit, amelyben elárulta, tervezi, hogy kiszáll a közösségi platformról.

Szünetet tartok, és törlöm az Instagramomat. Befejeztem. Nem támogatok semmit abból, ami történik.

– írta.

A döntés mindössze néhány nappal azután született, hogy az énekesnő posztolt a gázai háborúról, majd meghurcolták – írja a TMZ.

Selena Gomez hétfőn szólalt meg a közel-keleti háborúról, elítélte a gyilkosságokat és a kínzásokat, és azt írta:

Szünetet tartottam a közösségi médiában, mert a szívem szakad meg, amikor látom azt a sok szörnyűséget, gyűlöletet, erőszakot és terrort, ami a világban történik. Borzalmas, hogy embereket kínoznak és ölnek meg, vagy bármilyen gyűlöletet táplálnak egy csoport ellen. MINDEN embert meg kell védenünk, különösen a gyerekeket, és végleg meg kell állítanunk az erőszakot. Sajnálom, ha a szavaim vagy egy hashtag soha nem lesznek elegek mindenki számára. Egyszerűen nem tudom elnézni, hogy ártatlan embereket bántanak. Ez az, ami beteggé tesz engem. Bárcsak megváltoztathatnám a világot, de egy poszt nem fogja. Szeretettel, Selena

– írta.

Selena izraeli–palesztin posztját rengeteg gyűlölködő reakció fogadta az interneten. Az emberek azzal vádolták, hogy nem tesz meg mindent a rászorulók megsegítéséért, azt is felrótták neki, hogy megpróbál áldozatot játszani, és lehordták, mert azt állította, hogy a platformja haszontalan.