Harry herceg nem lesz ott III. Károly születésnapján

2023.11.06. 16:00
III. Károly, brit uralkodó november 14-én tartja születésnapi ünnepségét a Clarence House-ban, Londonban. AZ uralkodó idén tölti be 75. életévét, melynek ünneplésére rengeteg barátja és családtagja meghívást kapott, köztük Harry herceg is, aki azonban visszautasította azt.

Öt évvel ezelőtt még nászútját is elhalasztotta a sussexi herceg és hercegné, hogy részt vegyen Károly – akkor még – herceg 70. születésnapján, most már azonban nem hajlandók megjelenni az eseményen. 

Harry herceg idén már másodjára kerüli el az alkalmat, hogy találkoznia kelljen édesapjával.

Szeptemberben ugyanis II. Erzsébet haláláról emlékezett meg a királyi család a balmorali kastélyban, a herceg viszont nem akart csatlakozni, apja invitálása ellenére sem – pedig Angliában tartózkodott az esemény idején. 

A Daily Mail információi szerint III. Károly és Harry herceg nem igazán beszélnek egymással, és ezt azzal indokolják, hogy a brit uralkodó jobban szeret telefonon vagy levélben kommunikálni, mint online üzenetek formájában – ami manapság a legmegszokottabb.

Gyanús azonban, hogy nagyjából akkor szűnhetett meg a beszélő viszony az apa és fia között, mikor a herceg könyve megjelent. A Tartalékosban ugyanis Harry herceg igen bántóan nyilatkozik Kamilla királynéról és a királyról is. 

Nyújtsd apámnak és Kamillának a kisujjad. és ők egyből az egész karodat akarják 

– írja a könyvben. A királynét ezenfelül veszélyesnek és gonosznak nevezte, apját pedig népszerűtlennek.

Egy népszerűtlen király, egy hataloméhes trónörökös, egy királynő, aki hajlandó mindent megtenni imázsának megőrzése érdekében, és egy herceg, aki kénytelen új életet kezdeni, miután saját családja elárulta

– olvasható az összefoglaló a Tartalékos hátoldalán, melyben még testvérére, Vilmos hercegre is negatívan utal.