Meghalt a Gucci és a Moschino divattervezője

2023.11.11. 07:39
Csupán 46 évesen meghalt Davide Renne, a Gucci és a Moschino dizájnere. Kilenc nappal ezelőtt nevezték ki a Moschino kreatívigazgatójának, amit sajnálatos módon már nem élvezhet ki. Az olasz divattervező halálának oka még nem ismert, de vállalata annyit elárult, hogy pénteken halt meg Milánóban.

Davide Renne olasz származású divattervező 20 évig volt a Gucci ruházatért felelős vezetője, majd kilenc nappal ezelőtt kinevezték a Moschino kreatívigazgatójának, amely tisztséget sajnos nem tud már kiélvezni, ugyanis pénteken meghalt Milánóban, mindössze 46 évesen.

Annak ellenére, hogy csak nagyon rövid ideig volt velünk, Davide képes volt azonnal elnyerni minden tiszteletünket és szeretetünket. Ma ránk hárul a felelősség, hogy folytassuk, amit a fantáziája és kreativitása képviselt a divatvilágban

− fogalmazott Renne főnöke Instagram-oldalán.

Renne első kollekciója kreatívigazgatóként februárban debütált volna a milánói divathéten − tudta meg a BBC.

Kinevezését hatalmas megtiszteltetésnek élte meg és úgy fogalmazott,

Ez mélyen rezonál velem: amit a divat − különösen az olasz divat, és mindenekelőtt a Moschino háza − hatalmas erejével elérhet. Mindezt játékérzettel, örömmel kell elérni. A felfedezés és a kísérletezés érzése kell hogy uralja az egészet.

Gyászol a divatvilág

A divatipar számos befolyásos alakja a közösségi médiában rótta le tiszteletét, sokan kommentálták Renne Instagram-bejegyzéseit. Harris Reed, a Nina Ricci kreatívigazgatója „igazi angyalként” jellemezte a divattervezőt, míg Karen Elson modell és énekes azt írta:

Megszakad a szívem. Édes Davide, nyugodj békében.

Renne mentora, Dell'Acqua azt írta Instagramján: „Búcsú, Davide! Mindig a szívemben leszel.”