Meghalt Andre Braugher, a Brooklyn Nine-Nine sztárja

2023.12.13. 07:08
Rövid ideig tartó betegség után meghalt Andre Braugher. A hírt ügynökei erősítették meg. A színészt gyakran láthattuk rendőri szerepekben karrierje alatt, egyaránt alakított drámai és komikus szerepeket is. Felesége és három fia gyászolja.

Andre Braugher Chicagóban született, és a Julliard Egyetemen tanult drámát. 1989-ben tűnt fel először komolyabb szerepben a mozivásznon, Az ötvennegyedik hadtest című filmben – itt Denzel Washingtonnal játszott együtt, aki szerepéért Oscar-díjat is nyert.

A kritikusok a Gyilkos utcákban tett alakításáért dicsérték leggyakrabban, amiben Frank Pembleton nyomozót alakította – írja a BBC.

A film írója is jó véleménnyel volt Braugher alakításáról, úgy fogalmazott,

soha nem láttam még ilyet korábban, nagyon egyedi ritmusa és stílusa volt a játékának.

A sorozat 1993 és 1998 között futott, és ez idő alatt egy Emmy-díjjal is gazdagodott kiemelkedő főszerepéért.

A fiatalabb generáció inkább a nagy sikernek örvendő Brooklyn Nine-Nine sorozatból ismerheti a színészt, ami 2013–2021 között forgott. A Fox-NBC produkcióban Raymond Holt kapitány szerepébe bújt, aki végül az egyik legközkedveltebb karakterré vált. 

Feltűnt a Kojak és a Men of a Certain Age című alkotásokban is, ami további elismeréseket szerzett a színésznek. A Hollywood Reporter értesülései szerint felajánlották neki a Netflix legújabb rejtélysorozatának főszerepét, azonban a forgatások leálltak – az azóta már véget ért – színész- és forgatókönyvíró sztrájk miatt.

Felesége, Ami Brabson, szintén színésznő, akivel a Gyilkos utcák forgatásán találkozott és később három gyermekük született. Ők gyászolják a 61 éves színészt.