Bántalmazás és zaklatás miatt kirúgták a Marvel egyik fő arcát

GettyImages-1466792969
2023.12.19. 07:59 Módosítva: 2023.12.19. 07:59

December 18-án a manhattani esküdtszék bűnösnek találta Jonathan Majorst harmadfokú gondatlan testi sértés és zaklatás vádjában, amely a színész és volt élettársa, Grace Jabbari közötti márciusi incidensből eredt – írja a The Hollywood Reporter

Márciusi letartóztatása előtt Majors a Marvel Moziverzum kulcsfigurája volt, mivel a Disney tulajdonában lévő stúdió a teljes jelenlegi történetszálat az általa megformált Kang, a hódító köré építette. Az időutazó gonosztevő szerepet kapott az idei Hangya és Darázs: Kvantumánia című filmben, valamint a Loki-sorozat mindkét évadában.

Emellett Jonathan Majors lett volna a következő Bosszúállók-moziban a szuperhőscsapat új ellensége is, a film a tervek szerint 2026. május 1-jén érkezne. A projekt ugyanakkor még csak a korai forgatókönyv fázisában van, így még nem kezdődött meg a forgatás, és egyelőre rendező sincs a láthatáron.

A cikk szerint a Marvel előtt most két út állhat: az első, hogy új castingot tart a szerep miatt, a másik pedig, hogy egy vadonatúj gonosztevőre koncentrál. Bár a Marvel-források egyelőre hallgatnak, vannak arra utaló jelek, hogy a stúdió máris az utóbbit cselekszi.

Novemberben ugyanis a Marvel felkérte a Loki alkotóját, Michael Waldront, hogy dolgozzon ki egy új tervet, amire a  források szerint most már Bosszúállók 5 néven hivatkoznak.

A Marvel a közelmúltban a stábon is változtatott, de nem jogi problémák miatt, hanem kreatív nézeteltérések és pénzügyi viták miatt.

Jonathan Majors az utóbbi időben Hollywood egyik feltörekvő színészének számított, ugyanis a Hangya harmadik része mellett a 2023-ban megjelent Creed III-ban is szerepelt.

A 34 éves színész Az utolsó fekete ember San Franciscóban című filmmel vált ismertté, majd szerepelt a Devotion, a Lovecraft Country, a The Harder They Fall és a Da 5 Bloods című filmekben.

A Magazine Dreams című testépítő drámát 2023 januárjában mutatták be a Sundance Filmfesztiválon, amelynek sorsa továbbra is bizonytalan, mivel a forgalmazó Searchlight a színész jogi problémái miatt kivette azt a naptárból.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

(Borítókép:  Jonathan Majors 2023. február 16-án. Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images / Disney)