Kevin Spacey: A Netflix miattam létezik

2023.12.25. 17:37
Kevin Spacey újjáélesztette a karácsonyi hagyományát, miszerint egy bizarr videót tett közzé magáról, amelyben újra a Kártyavár című sorozatbéli karaktere, Frank Underwood bőrébe bújt. A 64 éves színésszel Tucker Carlson beszélgetett, egyebek mellett szó esett a Netflixről és a 2024-es amerikai elnökválasztásról is.

„Minden alkalommal, amikor megnyitom a Netflix alkalmazását, valamilyen módon ott vagy. Tudsz róla?” – kérdezte Tucker Carlson Kevin Spacey-től, aki igennel, felelt, majd öklével az asztalra csapott, úgy, ahogy Underwood teszi a Kártyavár című sorozatban – írja a Variety.

Bumm-bumm! Elég furcsa, hogy úgy döntöttek, hogy puszta híresztelések miatt nyilvánosan megszakították velem a kapcsolatot, amelyekről, ugye, mostanra kiderült, hamisnak bizonyultak. Nincs kérdés. A Netflix miattam létezik. Feltettem őket a térképre, és ők megpróbáltak engem eltemetni

– fogalmazott Spacey Underwood karakterében.

Újra munkába állt

A Kártyavár a Netflix egyik legnépszerűbb műsora volt, amikor 2013-ban elindult, mint az egyik első eredeti streamingsorozat. Spacey a hataloméhes amerikai elnököt, Frank Underwoodot játszotta egészen a 6. évadig, amikor is felbontották a szerződését, miután szexuális visszaéléssel vádolták. A színész tagadta a vádakat. Spacey-t 2022-ben nem találták felelősnek egy New York-i perben, 2023-ban pedig felmentették őt a szexuális zaklatás vádja alól.

Spacey mindvégig Underwood karakterében maradt a Carlsonnal készített hétperces interjú alatt, és még azt is sugallta, hogy indulni fog az elnökválasztáson.

Azt hiszem, mindketten megegyezhetnénk abban, hogy vissza kell juttatnunk néhány embert a szobába, szóval, ha ez azt jelenti, hogy el kell vállalni a vezérigazgatói szerepet, akkor ez egy olyan áldozat, amelyet hajlandó vagyok meghozni ezért a nemzetért

– mondta Spacey. „Országunknak fel kell hagynia a bocsánatkéréssel, és meg kell szilárdulnia. Rengeteg ember küzd különböző problémákkal, például a fegyvertartással, de legyünk őszinték. Az online trollok napról napra egyre több embert ölnek meg.”

Carlson megkérdezte Spacey-t arról is, hogy mikor tér vissza dolgozni, mire Spacey azt válaszolta: „Amint elkezdtünk beszélgetni, újra munkába álltam, Tucker.”