Bujtor István fia reagált az apjával kapcsolatos vádakra

2024.01.01. 13:33
A színészt halála után rágalmazták meg, de kiderült, mennyire igazak a „vádak”.

2009-es halála óta egy súlyos vádat hoztak fel Bujtor Istvánnal szemben, mégpedig azt, hogy a népszerű Szomszédok telenovella miatta ért véget, pedig az nagyon is sikeres volt, és évekig futhatott volna még. 

„A sorozat gyors befejezése többek szerint Bujtor István döntése volt, aki a legendás teleregény producereként inkább saját, új sorozatot indított, abban látott fantáziát” – írta meg korábban a Blikk.

Bujtor István fia, Bujtor Balázs viszont most tiszta vizet öntött a pohárba. Megvédi apját, és azt mondja, hogy apja pont hogy nem akarta, hogy a sorozat véget érjen, és évekig küzdött egy újabb évadért. Azt állítja, Bujtor István csak azután vágott bele új sorozat készítésébe, amikor már tudta, hogy a Szomszédok mindenképp véget ér. 

Bujtor fia ezt írta Facebook-oldalán:

„A Magyar Televízióval folyamatos csaták voltak, éveken át küzdött apám egy újabb évadért, sokáig sikeresen. Az akkori elnök világosan megmondta 1999 nyarán: nem lesz újabb, a Szomszédokat mindenképpen lezárják. A Komédiások ezután került tervezésre és 2000 elején gyártásra. (Nyáron azt is elengedte az MTV.) Az anyagi dolgokról: apám cége gyártotta a Szomszédokat, ilyen minőségben volt producer.

Még egyszer: Apám a gyártásért felelt, a pénzt a sorozatra a Magyar Televízió adta, a vége felé már nem annyit és szinte sosem időben, ezért volt a fizetéscsökkentés az utolsó évadok idején.

Utóirat: a vadkapitalizmus idején Apám volt az egyetlen gyártó, aki soha egy fillérrel nem tartozott senkinek, kérem, jelentkezzen olyan stábtag, aki nem örömmel és időben kifizetve dolgozott vele. A bulvársajtó nyilván lecsap egy ilyen témára – ez a dolga. Nekem meg ebben az esetben az, hogy leírjam az igazságot.”