Új Harry Potter-sorozat érkezik, eddig ezt lehet tudni róla

2024.01.19. 15:04
A Warner Bros. filmstúdió vette kézbe a Harry Potter-sorozat gyártását, amely nemsokára felkerül az HBO Max sorozatai közé. Tavaly erősítette meg a hírt a filmstúdió, hogy valóban készülőben van a Harry Potter-történet újabb felvétele, csak most sorozat formájában. Akkor még nem sok mindent árultak el a készítők, mostanra azonban több részlet is kiderült.

A J. K. Rowling által megformált varázslóvilág teljesen megőrjítette a világot már akkor is, amikor a könyvek megjelentek. Ezt követték a Daniel Radcliffe, Emma Watson, és Rupert Grint főszereplésével készült filmek, amelyek szintén hatalmas rajongótábort gyűjtöttek, és ez a népszerűség a mai napig töretlen.

Most újabb Harry Potter-szenzációval készül a Warner Bros., méghozzá egy kifejezetten regényhű sorozatot készítenek.

Deadline szerint a sorozat minden egyes évada a Harry Potter-univerzum egy-egy könyvére koncentrál majd, de Casey Bloys, a HBO Max projektmenedzsere szerint a sorozat „10 egymást követő évig” fog futni, ami ellentmond az 1 évad, 1 könyv állításnak.

Felvetődött az az ötlet is, hogy talán belevonják a Legendás állatok-történeteket is, de erről később a Warner Bros. kijelentette, hogy nem fog szerepelni a sorozatban, amely

2025-ben vagy 2026-ban jelenik meg, attól függően, hogy mikor fejezi be platformújító munkálatait az HBO.

Az egyelőre nem derült ki, hogy kik lesznek a sorozat főszereplői, de Bloys annyit elárult, hogy már van egy listájuk a lehetséges jelöltekről.

Kiemelte, hogy nem használtak ügynökségeket a kiválasztási procedúrakor, hanem saját kapcsolataik révén válogatták a színészeket. Azt is megerősítette, hogy új színészek fogják játszani a főszerepeket. 

Arról, hogy a három korábbi főszereplő közül felbukkan-e majd bárki a sorozatban, nem tudott nyilatkozni, de nem zárta ki ennek lehetőségét sem a projektmenedzser. Daniel Radcliffe azonban határozottabb választ adott, amikor erről kérdezték:

Szerintem itt az lenne a cél, hogy mindent újrakezdjenek. Biztos vagyok benne, hogy készítők a saját kezük nyomát szeretnék látni az alkotáson, és nem az lesz a fő cél, hogy valahogyan rávegyék az »öreg Harryt« a szereplésre. Szóval én nem gondolom, hogy helyem van ebben, boldogan adom át a stafétát

– fogalmazott.

J. K. Rowling szerepe

A történet mögött álló mesterelme természetesen ez alkalommal is nyakig benne lesz a készítésben. Nyílt titok, hogy a filmforgatásokon is jelen volt, sőt akkor még a szereplőválogatásokban is nagy szerepet vállalt. 

Bloys kijelentette, a hitelesség a legfontosabb kulcselem a sorozat készítésében, így természetesen Rowling is részt vesz a munkálatokban. A megállapodást idén év elején véglegesítették, miszerint az írónő kezében van az összes kreativitással és alkotással kapcsolatos kontroll, tehát vezető producerként vesz részt a forgatásokon.

Azt is tisztázta, hogy mindemellett a Warner Bros. nem függ teljesen Rowlingtól, hiszen ők sem most kezdték a „Potter-bizniszt”.

A sorozat újdonság, ami nagyon izgatottá tesz minket. De ne feledjük, hogy már mi is 20 éve vagyunk a Potter-üzletágban. Ez nem egy teljesen új projekt számunkra, nagyon jól érezzük magunkat a Potter-bizniszben

– mondta Bloys.

(Borítókép: IMDb)