Hülyét csináltak Harry hercegből egy olyan perben, amelyet ő indított el

2024.01.20. 10:15
Az Associated Newspapers Limited (ANL) írt egy cikket 2022 februárjában, amelyben azt taglalták, hogy Harry herceg megpróbálta titokban tartani a rendőri védelem visszaállításáért folytatott jogi harcának részleteit, majd azon dolgozott PR-csapatával, hogy mindez jó színben tüntesse fel a közvélemény előtt.

A 2022 februárjában megjelent cikket Harry herceg jogi csapata rágalmazónak bélyegezte, amivel tavaly júliusban egy bíró is egyetértett. Az ANL azonban visszautasította ezt a vádat, és kiemelte, ők csupán egy „őszinte véleményt fogalmaztak meg” az eseményekkel kapcsolatban, és nem érzik úgy, hogy „nagy kárt tettek volna a herceg hírnevében” – írja a Sky News.

A bíró álláspontja szerint a cikk azt a benyomást keltheti az olvasóban, hogy Harry herceg szándékosan félre akarta vezetni a nyilvánosságot, a herceg jogi csapata szerint azonban egyáltalán nem erről volt szó. 

Ezt követően a herceg ügyvédei azt is kezdeményezték, hogy utasítsák el az ANL védekezését, és tárgyalás nélkül hozzanak ítéletet Harry javára.

Ezt a múlt hónapban visszautasították, és az üggyel foglalkozó bíró arra a következtetésre jutott, hogy a kiadónak teljesen jogában áll ilyesfajta véleményeket megfogalmazni. Továbbá arra kötelezték a herceget, hogy fizessen csaknem 50 ezer fontot a kiadó igazgatójának kárpótlásképp.

Végleges ítéletet május és július között hoztak volna, de Harry herceg úgy döntött, visszavonja a keresetet. Erről szóvivője tájékoztatta a bíróságot és a nyilvánosságot is arra hivatkozva, hogy a herceg most belügyminisztériumi ügyeire kíván összpontosítani.