Gábor Zsazsa özvegye kiakadt a felesége szobra láttán

2024.01.27. 09:56
Fréderic von Anhalt, Gábor Zsazsa özvegye a napokban számolt be az RTL-nek arról, hogy elhunyt feleségének szobrot állítanak Budapesten. Most kiderült, hogy a férfi az elkészült szoborral egyáltalán nem elégedett, szerinte az nem hasonlít feleségére, úgy néz ki, mint egy női ruhás férfi.

Elkészült Gábor Zsazsa szobra, azonban Frédéric von Anhalt, a hollywoodi csillag özvegye a legkevésbé sem elégedett az eredménnyel, ezért nem ad engedélyt arra, hogy közszemlére tegyék a művet.

Ez a szobor nem az, mint amit megrendeltem! [...] János tisztában volt azzal, hogyan nézett ki a feleségem. Tudta, láthatta, hogy a feleségem egy kerekded arcú, mosolygós szépség volt. [...] Ez nem Zsazsa, ez egy szörny, ez a szobor úgy néz ki, mint egy női ruhás férfi

– mondta felháborodva a Blikknek az özvegy férfi, aki nem akarja, hogy a szobor bárhol is ki legyen állítva.

„Nem magam miatt, hanem a feleségem és a rajongói miatt nem fogadhatom el ezt a valamit. Ha Zsazsa látná, kiugrana a sírjából” – jegyezte meg. Elmesélte azt is, hogy már rengeteg pénzt áldozott a projektre, három-hárommillió forintot fizetett a szobrászművésznek és a bronzöntőnek, és ennél valamennyivel többe került a talapzat.

18 millió forintra tehetőek az egyéb költségeim, az emiatti magyarországi utazások, a szálloda és minden egyéb. Ez összesen 27 és fél millió. Ehhez képest a művész a szobrot bejelentő sajtótájékoztatón közölte, hogy hárommillió forinton felül még egyszer ennyit kellene fizetnem neki ahhoz, hogy megkapjam a szobrot

– mondta.

A Blikk megkereste a szobrászművész, Babusa Jánost is, aki értetlenül áll a történtek előtt. Mint mondja, Frédéric von Anhalt eddig mindennel meg volt elégedve. Azt is mondja, hogy a követelései jogosak, hiszen von Anhalt elfogadta a feltételeit.