Harry herceg és Meghan Markle újra feldühítette a királyi családot

2024.02.13. 14:56
A brit uralkodócsalád számára újabb dühítő ötlettel rukkolt elő Harry herceg és Meghan Markle, közös weboldalt indítottak. A királyi família nem örül a lépésnek, akár le is kapcsolhatják a honlapot, ha a házaspár nem jár el megfelelően.

Sussex.com néven indította el közös honlapját Harry és Meghan Markle, a sussexi herceg és hercegné. A weblap az Archewell alapítványé volt korábban, de most átalakították – írja a Daily Mail.

A névhasználat volt az, ami elsőként szemet szúrt a királyi családnak, ugyanis eléggé hasonlít a Sussex Royal elnevezésre, aminek használatát évekkel ezelőtt megtiltotta a házaspárnak II. Erzsébet királynő.

Mindezt azért tette, hogy ne tudják kereskedelmi célokra használni királyi címeiket, miután kivonták magukat a királyi család kötelezettségei alól.

„Komoly gondjaik lesznek a Sussex név használatával. Ez egy királyi cím, és ha bármi nyoma van a kereskedelmi célú felhasználásának, akkor le fogják kapcsoltatni a weboldalt. Megdöbbentő, hogy nem látják, mennyire ízléstelen” – fogalmazott egy udvari bennfentes a külföldi lapnak.

Egyéb udvari források azt fejtegetik, vajon tesz-e panaszt az üggyel kapcsolatban a Buckingham-palota, mivel az Archwell és a Sussex.com is minősülhet produkciós cégnek, hiszen a pár ezeken keresztül szerződött a Netflixszel és a Spotifyjal is.

Akadt olyan is, aki védelmébe vette a párt:

Harry herceg és Meghan Sussex hercege és hercegnéje. Ez tény. Ez a vezetéknevük és a családnevük

– fogalmazott az illető.