Eladó Freddie Mercury háza

2024.02.28. 06:48
Eladó Freddie Mercury, a legendás brit zenész kensingtoni háza, ahol 1991-ben bekövetkezett haláláig élt. Az 1907-ben, késő György-kori stílusban épült házat 30 millió fontért (több mint 13 milliárd forint) kínálják.

Freddie Mercury kensingtoni háza most először került piacra azóta, hogy az énekes a nyolcvanas években megvette – írja a Sky News.

Az ingatlan 30 millió fontért (több mint 13 milliárd forint) eladó. A házat csak komoly érdeklődők tekinthetik meg, azok, akik bizonyítani tudják, hogy rendelkeznek a szükséges összeggel.

A ház a nyugat-londoni Kensingtonban található, a Garden Lodge a kerület egy csendes részén áll. Mercury úgy jellemezte, mint „vidéki ház London központjában”. Az 1907-ben, késő György-kori stílusban épült házban bár, könyvtár és japán stílusú kert is található.

Freddie Mercury 1980-ban vásárolta meg a házat, és a következő évtizedben felújította, hogy egyedi stílusérzékét és a világ minden tájáról származó műkincsekből álló gyűjteményét beépítse. Miután 1991-ben, 45 évesen elhunyt, Mercury a házat legjobb barátjára, Mary Austinra hagyta. A nő 30 évig élt ott.

2023-ban Austin a Sotheby's hatnapos aukciójában 1500 tárgyat adott el otthonából, a befolyt összeg egy részét pedig a Mercury Phoenix Trustnak, a Queen tagjai által alapított jótékonysági szervezetnek ajánlotta, amely világszerte az AIDS-betegség terjedése ellen harcol.

Öröm volt benne élni, sok csodálatos emlékem fűződik hozzá. (...) Amióta Freddie és én beléptünk a mesebeli zöld ajtón, ez a béke helye volt, egy igazi művészház, és most itt az ideje, hogy ezt a békeérzetet egy másik emberre hagyjuk

– nyilatkozta a házról Mary Austin.