Hét embert tartóztattak le egy dél-afrikai rapper meggyilkolása miatt

2024.02.28. 17:44
Hét embert tartóztattak le az ismert dél-afrikai rapper, Kiernan Forbes „AKA”, valamint közeli barátja, a híres szakács és vállalkozó, Tebello „Tibz" Motshoane meggyilkolásáért. A rendőrség közölte, az elkövetők bérgyilkosok voltak.

Egy évvel ezelőtt lőtték le az ismert dél-afrikai rappert, AKA-t, valamint barátját, a népszerű szakácsot, Tebello „Tibz” Motshoane-t.

A rendőrség közölte, szerda reggelre hét embert állítottak elő a gyilkosság ügyében. Úgy tudják, a gyanúsítottak bérgyilkosok, akiket eredetileg csak AKA meggyilkolásával bíztak meg. Hozzátették, a gyanúsítottak csütörtökön állnak bíróság elé.

Egyértelmű, hogy az elkövetők AKA-t figyelték, és nem Tibz volt a célpontjuk

– közölte Nhlanhla Mkhwanazi altábornagy és tartományi rendőrfőnök kedd esti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, bizonyítékaik vannak arra vonatkozóan, hogy az elkövetők pénzt kaptak a gyilkosság elkövetéséért.

A BBC kiemelte, a hatóságok nem tették közzé, hogy ki bízhatta meg az elkövetőek a gyilkossággal, és hogy mi lehetett az illető indítéka.

A portál emlékeztet, AKA zenei karrierje az Entity nevű rapegyüttes tagjaként indult, ezt követően a rapper szólókarrierbe kezdett. Zenéjéért több díjat is nyert Dél-Afrikában.