Elviselhetetlen fájdalom gyötörte az ATV műsorvezetőjét, kórházba került

2024.03.18. 07:10
Kórházba került, és pénteken műtéten esett át az ATV műsorvezetője, Török Réka, aki a nyaralását töltő Sváby Andrást helyettesítette. Szombaton saját felelősségére elhagyhatta a kórházat, és hétfőtől műsort is vezethet. Hamarosan azonban újabb műtét vár rá.

Török Réka a Naphire.hu-nak vasárnap elmondta, hogy kedden „egy soha addig nem tapasztalt fájdalommal” kezdődött a kálváriája.

„Iszonyatosan begörcsölt a hasam, sugárzott a hátamba, a mellkasomba, mindenhova. Nagyon megijedtünk, a férjem is, a kislányom is, és először arra gyanakodtunk, biztos valami gyomorprobléma” – idézte fel az ATV munkatársa a vele történteket.

A riporter ezután elment gyomortükrözésre, ahol megnyugtatták, hogy semmi komoly baj nincs, a fájdalmat reflux okozta. Savlekötőt kapott, de a várt eredmény elmaradt, és a fájdalom nem múlt el.

Azt hittem, megőrülök

– idézte fel Török Réka, megjegyezve, hogy dolgozni is ebben az állapotban volt kénytelen.

A riporter pénteken került be a Honvédkórházba. A vérvételből kiderült, súlyos gyulladás van a szervezetében, az ultrahang számottevő mennyiségű epekövet mutatott ki.

Abból az egyik elindult és szépen el is akadt, és ez okozta a rohamot. Már haza se engedtek, azt mondták, már este megműtenek. Ez egy olyan akut probléma, amit ha nem kezelnek rögtön, akkor abból egy komoly hasnyálmirigy-gyulladás is kialakulhat

– magyarázta az ATV riportere.

Török Rékát szombaton saját felelősségére engedték haza, így vasárnap este már helyettesíteni tudta Sváby Andrást a Heti Naplóban.

A műsorvezetőre epehólyagműtét vár a folytatásban, ami végleg megoldhatja a problémát – írja az ATV.hu.