Gyűlöletcunami zúdult a nőre, aki megmentette az ötlábú birkát

2024.04.08. 06:30
Dolly, az ötlábú birka második esélyt kapott egy szász-anhalti fogyatékkal élő állatokkal foglalkozó farmon, az önkéntes állatvédőt, aki segített a jószágon, mégis sokan bírálják.

Az ötlábú birka Dolly boldogan ugrál a farmon és élvezi a szénát. A torzszülöttként napvilágot látott állat Patricia Schäfer-Pulch révén kapott új otthont. A megmentő azonban elismerés helyett gyűlölködő megjegyzéseket és bántó telefonhívásokat kapott – írta a Bild.

A beteg, sérült és traumatizált állatok a Börde körzetben található „Lebensmuht” nevű farmon találtak menedéket. Dolly is ott kapott egy második esélyt a boldogságra. A juh tavaly született Szászországban, hat lábbal. Az orvosok hetekig figyelték, majd úgy döntöttek, hogy az egyik hibás lábat eltávolítják.

Az ötödik láb azért maradhatott, mert Dolly nem hátrányos helyzetű, szokatlan látványa azonban néhány emberből nemtetszést váltott kis és hamarosan állatkínzóként állították be a nőt.

A negatív reakciók azután érkeztek, hogy a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) riportot sugárzott Dolly menedékhelyre érkezéséről.

Az állatvédő aktivistát azzal vádolták meg, hogy Dollyból pénzt csinál, hogy állatkínzó, és hogy a farm csak egy cirkusz. Schäfer-Pulch azonban védekezik a vádakkal szemben: „Dollyt nem zavarja a lába, sőt bizonyos helyzetekben szüksége van rá, nem fáj neki, sőt, futni és ugrálni is tud vele.”

Nincs jogunk megölni egy állatot, amely jól van, csak azért, mert másképp néz ki, mint ebben az esetben, csak azért, mert öt lába van

– vélekedik az állatmentő.