Megszüntethetik a nyomozást a drogfogyasztással gyanúsított magyar énekesnő ügyében

2024.04.21. 13:19
Sikeresen teljesítette az elterelést a drogfogyasztással gyanúsított magyar énekesnő. Az ügyészség ezek után várhatóan megszünteti a nyomozást az énekesnő ügyében, és vádat sem fognak emelni ellene.

A 2023-as év egyik nagy port kavaró bulvártémája volt a médiában csak „drogos magyar énekesnőként” elhíresült előadó ügye, akit a hírek szerint még 2022 októberének végén szállítottak kórházba, miután főbérlője rendőrt hívott rá. Az énekesnőre megsebzett karral találtak a lakásán, az egészségügyi intézménybe való szállítását követően pedig a toxikológiai vizsgálat kimutatta, hogy kábítószert fogyasztott.

A kábítószer-birtoklás vétségének elkövetését beismerte, és vállalta az úgynevezett elterelésen való részvételt, vagyis úgy nyilatkozott, hogy részt kíván venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson. Az ügyészség erre tekintettel a gyanúsított vonatkozásában egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Most a Blikk a Fővárosi Főügyészségtől megtudta, hogy az énekesnő sikeresen elvégezte a programot.

A kérdezett ügyben tájékoztatjuk, hogy a gyanúsított az elterelést elvégezte, és ennek tényét okirattal igazolta, azonban a pártfogó felügyeletének tartama 2024. május végén telik le, ezért az ügyében az érdemi ügyészségi döntés ezt követően hozható csak meg

– nyilatkozta Rab Ferenc ügyész.

A lap által megkérdezett ügyvéd szerint az ügyészség ezek után várhatóan megszünteti a nyomozást az énekesnő ügyében, és nem fognak vádat emelni sem. 

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy az énekesnőnek még tartania kell a kapcsolatot a pártfogójával, és az elkövetkező két évben is figyelnie kell a józan életre.

Ha két éven belül ismét elkapják ugyanezen bűncselekmény miatt, már nem élhet az elterelés lehetőségével, biztosan vádat emelnek ellene. Továbbá jelen ügyben az ügyész kiróhatja rá a bűnügyi költségek megtérítését, ami nagyjából 400 ezer forint körüli összeg

– mondta az ügyvéd.