Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

2024.07.12. 15:00
Vasárnap hajnalban lezuhant egy nő a Balaton Sound területén felállított óriáskerékről. A történteket az Index megkeresésére a fesztivál szervezői is megerősítették.

A Balaton Sound utolsó napján, vasárnap hajnalban lezuhant egy nő a fesztivál területén lévő óriáskerékről – adta hírül a 24.hu. A portál információit a Somogy Vámegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata is megerősítette.

Az esettel kapcsolatban azt írták, a Siófoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, de mivel az eljárás jelenleg is folyamatban van, további részleteket nem közölhetnek. 

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a Balaton Sound szervezőit. Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke az Index kérdésére az alábbi választ adta:

A fesztivál utolsó napján, hajnal 4 óra körül, az akkor már üzemen kívül helyezett óriáskerékről leesett sérülthöz riasztották a Sound mentőszolgálatát. A közelben állomásozó mentősök azonnal a helyszínre érkeztek, a sérültet ellátták, és stabil állapotban kórházba szállították. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, ebben a szervezők maximálisan együttműködnek, és bíznak a sérült mihamarabbi felgyógyulásában.

A 24.hu közben az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált is elérte, aki elmondta: a fesztiválon 229 esetben nyújtottak segítséget a rendezvény egészségügyi biztosítását végző szakemberek – összesen 28 beteget szállítottak kórházba, köztük egy súlyosan sérült nőt is.

2022-ben is lezuhant egy ember az óriáskerékről

Két évvel ezelőtt hasonló eset miatt riasztották a mentőszolgálatot a Balaton Soundon: akkor egy férfi zuhant le 10 méter magasságból, miután kimászott az óriáskerék kabinjából. A fiatalembert súlyos belső és külső sérülésekkel szállították kórházba.