Kiderült, hol dolgozik Pálffy István, a Tények volt műsorvezetője

2024.07.20. 11:11
Polgárőrként dolgozik Pálffy István, egy Balatonhoz közeli városban. A volt tévés a Magyar Honvédség önkéntes tartalékosa szeretett volna lenni, de túl hosszúnak bizonyult a felvételi folyamat, ezért meghiúsult a terve.

Polgárőrként dolgozik Balatonkenesén a TV2 volt műsorvezetője, Pálffy István. Az extévés a koronavírus idején kezdett szolgálni, és saját bevallása szerint nem ijedős fajta, pedig volt, hogy sötétben támadtak rá, és bulizós hangoskodókat is leszerelt már. 

Pálffy István a Blikknek arról is mesélt, hogy nagyon szeretett volna a Magyar Honvédség önkéntes tartalékosa lenni (erről már egy tavalyi cikkünkben is szó esett).

Ezért felkereste a Veszprém vármegyei parancsnokságot, ahol arról tájékoztatták, hogy orvosi, alkalmassági, pszichológiai vizsgálatokon és egy felkészítő táboron is részt kell vennie. Ez azonban túl hosszú folyamatnak bizonyult, ő viszont novemberben lesz 65 éves, azaz betölti a nyugdíjkorhatárt.  

A 65 az öregségi korhatár a honvédségnél is, addig lehet szolgálatot teljesíteni, így én a vizsgálatok után összesen három hónapot tudtam volna szolgálni

– magyarázta a Blikknek Pálffy István, aki úgy gondolja, ennyi időre nem érdemes belevágnia – a TV2 volt munkatársa egyébként a híradástechnikai vagy az útépítő osztaghoz csatlakozott volna szívesen a honvédségnél. 

Mint kiderült, annak ellenére, hogy nagyon szeret polgárőr lenni, érte már fizikai atrocitás szolgálatteljesítés közben. Kollégáival egy kerti partihoz szálltak ki, ahol arra kérték az ott lévőket, hogy halkítsák le a zenét, mire két férfi rájuk támadt. 

Szerencsére a társaság többi tagja leszerelte őket, nem történt komoly baj, így végül nem is jelentettük. Az viszont nem jó emlék, amikor a sötétből hirtelen valaki rám támadt 

– mesélte, majd hozzátette, hogy ilyesmi viszonylag ritkán fordul elő vele.