Távozik az RTL.hu főszerkesztője, és teljesen átalakul a hírportál

2024.07.31. 21:10
„Nem bizonyult hosszú távon fenntarthatónak”, ezért átalakítják a jelenleg videós hírportálként működő RTL.hu-t. Az RTL közleménye szerint a platform online magazinként működik majd tovább.

Jelentősen átalakítja az RTL a jelenleg videós hírportálként működő RTL.hu-t, és a jövőben online magazinként, az RTL lineáris és streamingportfólióját támogató szórakoztató videókra, valamint ezeket kiegészítő magazin jellegű tartalmakra épül – számolt be közleményében az RTL. 

Az RTL Magyarország 2021 év végén alakította át az RTL.hu-t videós hírportállá, de a csatorna leírása szerint „a telített hazai online hírpiacon, a globális szereplők többnyire ingyenes videós tartalmai által dominált médiatérben és a videós hírfogyasztási szokások változása miatt nem bizonyult hosszú távon fenntarthatónak a működtetése”.

A megújult oldalon több megjelenést kap a sport, így itt lesznek elérhetők az UEFA Bajnokok Ligájához, valamint az Európa Liga meccseihez kapcsolódó shortform videós tartalmak is. Az online hírszolgáltatás nem tűnik el, a Híradó és az aktuális műsorok – Fókusz, Reggeli – tartalmai továbbra is megtalálhatók lesznek az oldalon, szerkesztett formában.

Az RTL.hu megújult formáját az őszi szezonban nyeri el, de az átalakítás hónapjaiban is üzemel – emelték ki.

A közleményből az is kiderül, hogy Bordás Gábor, az RTL.hu főszerkesztőjének munkaviszonya az átmeneti időszak támogatása után közös megegyezéssel megszűnik. Az újonnan létrejövő online videószerkesztőség pedig új területen, a marketing-kommunikációs igazgatóság részeként Baráth Péter marketingkommunikációs igazgató vezetésével dolgozik tovább.