Egy hónap után újra megjelent a nyilvánosság előtt Katalin hercegné

2024.08.27. 05:47
Kate Middletont egy istentiszteletre igyekezve fotózták le a királyi család többi tagjával együtt. A hercegné, aki kemoterápiás kezelést kap, mostanában nem mutatkozik nyilvánosan.

A walesi hercegné augusztus 25-én, vasárnap részt vett egy istentiszteleten a Crathie templomban Vilmos herceggel, György herceggel és a királyi család több tagjával.

A 42 éves Kate Middletont vasárnap a Balmoral birtokon lévő Crathie templomban fényképezték le. Férje, Vilmos herceg és a pár legidősebb gyermeke, György herceg is csatlakozott hozzá a nappali kiránduláson. A hercegné több mint egy hónap után először jelent meg nyilvánosan – írta meg a Daily Mail.

Kate világosbarna ruhát viselt, amelyet tollas sapkával párosított, míg a szintén 42 éves Vilmos sötétkék öltönyt vett fel az eseményre. A trióhoz csatlakozott Károly király és Kamilla királyné, valamint Edward herceg és Sophie, Edinburgh hercegnője, valamint fiuk, James Wessex. 

Kate hercegné márciusban jelentette be, hogy rákkal küzd és elmondta, hogy kemoterápiás kezelés alatt áll. Akkoriban időt és teret kért, hogy magával foglalkozhasson, amíg befejezi a kezelést.

Egy későbbi közleményben a walesi hercegné leírta, hogy „vannak jó és rossz napok”, de reménykedik, hogy csatlakozhat néhány nyilvános elfoglaltsághoz a nyár folyamán, de tudja azt is, hogy még sok van hátra a gyógyulásig.

Pihenés, nyaralás, gyógyulás

A hercegné lemaradt több olyan királyi eseményről, amelyek rendszerint a naptárában szerepelnek, ideértve a Garter Dayt, a Royal Ascotot és a japán állami látogatást az Egyesült Királyságban. Akkor is otthon maradt, amikor Vilmos herceg egy Taylor Swift-koncerten ünnepelte a születésnapját Londonban György herceggel és Charlotte hercegnővel.

A királyi család tagjai jellemzően visszavonulnak a reflektorfényből a nyári hónapokban, amikor a magánéletüknek szentelik a figyelmet. A szünet egy részét nyaralással töltik, például a skóciai Balmoral-kastélyban, ahol a brit királyi család hagyományosan minden augusztusban összegyűlik. Kate, Vilmos és gyermekeik szintén vidéken, az Anmer Hallban szoktak még időt tölteni Norfolkban.

A palota egyik dolgozója elmondta, hogy a hercegnének nem kell majd a középpontban lennie a balmorali nyaraláson: „Energiát ad neki, ha együtt tud lenni a családjával és egyedül lehet. Rengeteg ideje lesz arra, hogy a felépülésére összpontosítson.”