Békülne Károly király és Harry herceg?

2024.09.02. 17:41
Viharos időszakot él át a brit királyi család, ami nem akar csillapodni, ugyanis a királynál nemrég rákot diagnosztizáltak. Károly és fia, Harry már beszéltek arról, hogy békülnének, a botrányokba keveredő herceg szerint apja betegsége összehozhatja a családot.

A brit királyi családot Harry herceg Meghan Markle-lel kötött házassága, az Egyesült Államokba való távozása, valamint a születési előjogairól való lemondása óta rengeteg botrány övezi.

Az életrajzi könyvek, sorozatok és az Oprah Winfrey-vel való interjú közepette a békülés esélye a nullához közelített, azonban III. Károly brit uralkodó rák miatt orvosi kezelésre szorul, a megváltozott egészségügyi állapota pedig, úgy látszik, közelebb hozhatja a viharos kapcsolatú családtagokat.

Bár az elmúlt időben az orvosi kezelések miatt Károly visszavonult a munkától és a közszerepléstől, nemrég visszatért királyi feladataihoz. A University of East London Stratford kampuszának 125. évfordulója alkalmából ellátogatott a neves orvosi egyetemre, hogy átadjon egy, az évfordulót jelző táblát, valamint az új tankórházat és elsődleges ellátóközpontot.

Miközben üdvözölte a hallgatókat, többen kérdezték, kérték tőle, hogy „vissza tudja-e hozni Harryt?”, mire az uralkodó csak annyit mondott: „Jó lenne.”

A Mirror értesülései szerint ezt azt jelentheti, hogy az egykor fagyos kapcsolat elkezdett megváltozni, ugyanis a király betegségének napvilágra kerülése óta többet beszélnek, a királyi családhoz közel álló forrás pedig arról számolt be, hogy Károly egyenesen szeretne kibékülni, és többet találkozni fiával.

Személyes indíttatása mellett szerinte ez a királyságnak is jót tenne. A lap megjegyzi, hogy Harry nemrég meglátogatta apját, azonban csak egy félórás villámvizitre repült haza. A herceg elmondta, szereti családját, apja betegsége pedig szerinte ismét összehozza majd őket.

A Buckingham palota a diagnózis közlése óta nem adott új információt Károly betegségéről, azonban biztosítottak mindenkit, hogy nagyon figyelik a király egészségét. Amikor megkérdezték, Harry annyit mondott apja állapotáról, hogy az „csak rá és rám tartozik”.