Lement az első menet a kereskedelmi tévék meccsén, jól startolt az Ázsia Expressz

A Kisertes csoportkep
2024.09.02. 15:24
A kereskedelmi tévéknek már hétvégén becsöngettek, az RTL és a TV2 műsorai egymásnak feszültek a nyári szünet utolsó napján. Elstartol a Kísértés és az Ázsia Expressz, és elcsattantak az első pofonok a Sztárboxban is. Elsőként a TV2 értékelte műsorai teljesítményét.

Sikeres őszi szezonkezdetről ír a TV2 közleményében. Vasárnap az Ázsia Expressz idősávja legnézettebb műsora volt mindhárom kiemelt korcsoportban, a teljes lakosság körében pedig a heti műsortoplista első helyén áll (aug. 26-szept. 1., korcsoport: A4+). A kaland-reality mellett A Kísértés, a párok próbája is szépen nyitott, első adásával a heti nézettségi toplista negyedik helyén végzett (A 18-59).

Ötödjére ugrottak fel a sztárpárok az Ázsia Expresszre

A TV2 idén immár ötödik alkalommal tűzi műsorára az Ázsia Expresszt Ördög Nóra műsorvezetésével, a produkció ezúttal a Fülöp-szigeteken és Tajvanon forgott. Az ázsiai túrának most is készpénz, bankkártya és telefon nélkül vágnak neki a műsor sztárpárjai: a TV2 műsorvezetői, Till Attila és Stohl András; Mikes Anna és Krausz Gábor, Cserpes Laura és édesapja, Cserpes István, Laky Zsuzsi és Dietz Guszti, Sáfrány Emese és Béres Anett, Jolly és Szuperák Barbara, Zámbó Krisztián és Zámbó Adrián, Zsigmond Angéla és párja, Mészáros Bende.

A csatorna közleménye kiemeli, hogy a szeptember 1-jén 19:20-kor elstartolt Ázsia Expressz idősávja legnézettebb műsora volt mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+). A 18-59 évesek körében a kaland-reality első része 16,3 százalékos átlag közönségarányt  ért el, amelyhez 284 ezres átlag nézőszám társult. A teljes lakosság körében az átlag nézőszám 722 ezer fő, mellyel az Ázsia Expressz az előző hét legnézettebb műsora volt a teljes piacot vizsgálva (aug. 26–szept. 1., korcsoport: A4+).

Kasza Tibivel indult útjára a Kísértés

A sztárpárok küzdelme után debütált a TV2-n a Temptation Island, azaz A Kísértés, a párok próbája. A Kasza Tibor műsorvezetésével Thaiföldön forgatott reality-ben négy pár vállalkozik arra, hogy próbára tegye kapcsolatát. Az egzotikus környezetben húsz kísértő, tíz lány és tíz fiú tesz meg mindent azért, hogy a szerelmesek ne együtt térjenek haza.

A Kísértés a 18-59 évesek körében 251 ezres, a 4+ évesek körében pedig 576 ezres átlag nézőszámmal nyitott. Ezzel a Kísértés a heti toplista negyedik (A18-59), illetve ötödik helyét szerezte meg (A4+), és az első epizód idősávja legnézettebb műsora volt a teljes lakosság körében – írja a TV2.

A következő hétvége még nagyobb nézettségi csatát hoz, a már elstartolt műsorok mellett ugyanis szombaton az RTL-en indul az X-Faktor, a TV2-s Sztárban sztár All Stars pedig szombaton és vasárnapi is jelentkezik majd. 

(Borítókép: a Kísértés szereplői. Fotó: TV2 Sajtószoba)