Különleges díjátadón derül ki, kik a legjobb magyar tartalomgyártók

ZS 1123
2024.09.16. 11:25
A tavalyi évben első alkalommal, a Millenáris Parkban megrendezett gálát követően idén is elindultak a Creator Awards 2024 powered by MBH Bank díjátadó előkészületei, hogy egy még grandiózusabb esemény keretében díjazzák a legkiemelkedőbb tartalomgyártókat összesen 14 kategóriában.

2023-ban a Creator Awardson olyan kreátorok vehették át a frissen megálmodott díjat, mint mások mellett Istenes Bence, Nánásiék, Whisperton, Timella vagy Steiner Kristóf és Kempf Zozó. A díjazást megelőző szavazásban 160 ezer rajongó 525 ezernél is több voksot adott le.

Az idei évben fontos változtatás, hogy a Creator Awards 2024 powered by MBH Bank jelöltállításban a hazai influenszerszakma meghatározó cégei és legnagyobb ügynökségei vettek részt, többek között a Social Guru, az Armadillo, a PFR Group, az Innowa, a Dot Creative, a Follow me. Az összesített szavazataik alapján állt össze a jelöltek listája, akikre a követőik szeptember utolsó hetétől tudnak szavazni az esemény weboldalán, a www.creatorawards.hu-n. Szeptemberben és októberben, a szavazás lezárásáig minden jelölt buzdíthatja a követőtáborát.

A díjak odaítéléséről a közönség online szavazatai és a független szakmai zsűri dönt az ősz folyamán, a shortlistek így november elejére lesznek publikusak, a nyertesek nevei pedig a helyszínen derülnek ki.

A vörös szőnyeges rendezvénynek – amelynek médiapartnere az Index és a Media Future – a MOM Sport ad majd otthont november 28-án, ahol a Linczényi Márkó és Hajós András által vezetett programot a hazai zenei élet legjobbjainak – Szakács Gergő Acoustic, Bruno X Spacc, KKevin, Jauri, Felus, Szivák x Wagner – koncertjei színesítik. A díj és az esemény presztízse mellett a gála lehetőséget kínál a hazai tartalomgyártók krémjének együtt ünnepelni az elért sikereket, valamint a zsűrivel és az ügynökségi szakemberekkel is találkozni.

A szakmai zsűri tagjai:

  • Szirmai Gergely (zsűrielnök)
  • Fischer Gábor (TV2)
  • Verebély Marcell (RTL Magyarország)
  • Vida Annamária (The Coca-Cola Company)
  • Kovács András Péter (Yettel)
  • Popovics Adrienn (Hell Energy)
  • Sipka Emese (Republic Group)
  • Tóth Dorottya (DDB)
  • Márton Szabolcs (Media Future)
  • Fazekas Soma (Index)

A tavalyi tapasztalatok után idén a helyszínválasztásban is döntő szerepet kapott, hogy az esemény megnyíljon a rajongók előtt, akik szeptember utolsó hetétől tudnak a rendezvény weboldalán keresztül jegyet vásárolni. Így a koncertek mellett élőben is drukkolhatnak kedvenc tartalomgyártóiknak a kategóriák bejelentéseinél. Az első heti early bird belépőket követően további jegymennyiség lesz elérhető októberben, összesen 1000 fő számára biztosítva a bejutást.

Az esemény hivatalos weboldalán, a www.creatorawards.hu-n minden részlet megtekinthető az idei gáláról. Az Instagram-csatornán keresztül pedig folyamatosan érkeznek az  információk az előkészületekről, a jelöltekről, a tavalyi nyertesekről, a jegyekről és a zsűriről.

Ez a tartalom a PFR Group támogatásával jött létre.

(Borítókép: Creator Awards 2023. november 23-án. Fotó:  Szollár Zsófi / Index)