Kiderült, mennyi néző volt kíváncsi a Megasztár első adásárára

2024.09.23. 15:35
A legtöbb néző heti átlagban a múlt héten is a TV2-t választotta, így mindhárom kiemelt korcsoportban a TV2 csatorna nyerte a nézettségi versenyt az őszi szezon harmadik hetén, szeptember 16. és 22. között is, teljes napon és főműsoridőben, azaz 18 óra és 23 óra között egyaránt. A Nielsen Közönségmérés/TV2 kutatás vizsgált időszaka szeptember 2-a és 22-e közé esett.

Tarolt a Megasztár, a teljes lakosságban a nézőszáma az egymilliót is meghaladta. Ezzel az eredménnyel nem csak a megelőző heti eredményét szárnyalta felül a TV2, hanem az őszi szezonban hétről hétre egyre nagyobb előnyre tesz szert a fő konkurens RTL csatornával szemben mindhárom kiemelt korcsoportban. Kiemelt korcsoportok a 18–59 évesek, 18–49 évesek és a 4+ évesek – olvasható a TV2 közleményében.

A heti átlag közönségarányt vizsgálva, főműsoridőben az alábbi eredmények születtek: a 18-59 évesek körében az arány a TV2 javára az RTL-lel szemben 16,4 százalék/12 százalék, a 18-49 éveseknél a TV2 15,6 százalékot ért el, míg az RTL 11,6 százalékot, a 4+ évesek 19 százaléka választotta a TV2-t, az RTL-t pedig 10,8 százalék.

a közlemény szerint A múlt héten a csatornának újra sikerült diadalmaskodnia a saját gyártású műsorok versenyében,

hiszen a hétköznap esténként futó reality-k, az Ázsia Expressz és A kísértés is idősávja legnézettebb műsora volt mindhárom kiemelt korcsoportban. Sőt, a múlt héten minden hétköznap az Ázsia Expressz volt a legnézettebb műsor mind a három vizsgált korcsoportban.

Mint írják, szombaton folytatódott a Sztárban Sztár All Stars, amely a kereskedelmileg fontos 18-59 éves korcsoport, valamint a teljes lakosság körében is idősávjának legnézettebb műsora lett.

Vasárnap pedig 12 év után visszatért a képernyőkre a Megasztár, ami a tv2 közlése szerint egyből letarolta a heti nézettségi toplistákat, és mindhárom kiemelt korcsoportban jelentős fölénnyel lett a hét legnézettebb műsora.

A Megasztár első válogató adását a 18-59 évesek körében több mint félmillióan nézték, a tévénézők 24,2 százaléka, a teljes lakosság körében pedig több, mint 1 milliós nézőszámot ért el a műsor, ami 25,6 százalékos közönségarányt jelentett. A vasárnapi Megasztár ezzel a kiemelkedő kezdéssel a 18-59 évesek, 18-49 évesek és a teljes lakosság körében (A4+) is nézettebb volt, mint a Sztárbox az RTL-en.

Az esti saját gyártású műsorok előtt futó infotainment műsorokat, a Tényeket és Tények Pluszt szintén sok néző választotta a múlt héten, így az előző hetet követően heti átlagban újra idősávja legnézettebbje lett mindkét műsor a teljes lakosság körében (A4+) – áll a TV2 közleményében.