Elindult Magyarország első reality podcastja, a Veled vagy nélküled

2024.10.02. 18:49
Veled vagy nélküled címmel készült el Magyarország első reality podcastja. A műsorban valódi párok, valós problémáit beszélik meg Sarkadi Bálint pszichológussal.

„Nem merek gyereket vállalni, nem működik a szexualitás, nem ért meg a párom, állandóan veszekszünk, megrekedtünk, nem jutunk egyről a kettőre” – szinte minden párkapcsolatban előjönnek Ilyen vagy ehhez hasonló problémák, amiket jó esetben képesek vagyunk megoldani, de olyan is előfordulhat, hogy egy elakadás a kapcsolat végét jelenti.

A BETONE stúdiója terápiás szobává alakult, hogy létrehozzák az első magyar nyelvű reality podcastet Veled vagy nélküled címmel. Sarkadi Bálint szakpszichológus meghitt hangulatban beszélget a párok legféltettebb problémáiról, legyen szó gyerekvállalásról, szexről vagy akár az anyósról – írták a közleményben. 

A párkapcsolati reality podcast első évadában hat pár történetét ismerhetjük meg. Egy-egy pár két konzultációs ülésen vesz részt, amik között személyes audió naplót is vezetnek, így a hallgatók nemcsak egy egyszeri konzultációba hallgathatnak bele, hanem követhetik azt is, hogy a pár hogyan próbálta meg beépíteni a gyakorlati életbe a terapeuta javaslatait, a második ülésen pedig kiderül, mire jutottak egymással és a problémáikkal. Eldöntik, hogy egymással vagy külön folytatják tovább az életüket.

Minden párkapcsolatban vannak nehézségek

A Veled vagy nélküled podcast műsorvezetője Sarkadi Bálint klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és szexológus tanácsadó, aki Pszicho-apu néven ismert a közösségi médiában és a TV2-n tavaly indult Házasság első látásra című műsor egyik pszichológus szakértője is volt. 

A műsort a számos sikeres és újszerű podcastet fejlesztő Betone találta ki, a  gyártás nyár elején, egy felhívással indult, amiben párokat biztattak jelentkezésre. Ezután indultak el a felvételek, ügyelve arra, hogy ha egy pár anonimitást kér, akkor ők álnéven szerepelhessenek a műsorban. 

Minden párkapcsolatban vannak nehézségek, a kérdés az, hogy mit kezdünk velük. Azt szeretnénk, ha minél többen megértenék, hogy az elakadások nem feltétlenül kell, hogy véget vessenek egy kapcsolatnak. A Veled vagy nélküled használható módszereket mutat, hogy jobban megértsük egymást és ezáltal kiegyensúlyozottabbak legyünk

– idézték a közleményben Sarkadi Bálint pszichológus műsorvezetőt.

„A podcast a legőszintébb és legszemélyesebb média, ezért a legalkalmasabb arra, hogy valódi emberi történeteket, problémákat nyíltan megbeszéljünk. A Betone alapítása óta az a célunk, hogy értelmes embereknek hasznos tartalmakat adjunk, ez a Veled vagy nélküled esetében is így van. A műsor kapcsolati elakadásokban segít nemcsak a résztvevő pároknak, hanem minden hallgatónak” – mondta Román Balázs a műsor kreatív producere. 

A Veled vagy nélküled első része október 2-től elérhető a Spotifyon és az összes podcast lejátszóban.