Kim Kardashian gyilkosok szabadon bocsátásáért lobbizik

2024.10.04. 15:19
A valóságshow-sztár és celeb, Kim Kardashian az amerikai igazságszolgáltatás reformját és a Menendez testvérek szabadon bocsátását sürgeti. Kim Kardashian még a börtönben is meglátogatta az elítélteket. Véleménye szerint a média tévesen mutatja be szörnyetegként a férfiakat.

Mint írtuk, a kilencvenes években annyira lázban tartotta az amerikaiakat a Menendez testvérek története, hogy még a legnépszerűbb televíziós műsorokban is rájuk hivatkoztak.

A Netflix egy sorozatot is készített Szörnyeteg: A Lyle és Erik Menendez-sztori címen, így a bűnügy ismét népszerű beszédtéma lett. A családfő évtizedeken keresztül bántalmazta fiait, miközben édesanyjuk nem tett a védelmükben semmit. A Menendez testvérek 1989-ben végül mindkét szülőt megölték. (A megtörtént bűnügyről itt írtunk részletesen.)

Kim Kardashian Itt az idő, hogy szabadon engedjék a Menendez testvéreket címmel közölte írását az NBC News oldalán. A valóságshow-sztár és celeb az amerikai igazságszolgáltatás reformját sürgette, mivel szerinte nem jártak el megfelelően a Menendez testvérek életfogytiglani börtönbüntetésénél. Felidézte, hogy a bíró úgy döntött a testvérpár gyilkosságáról, hogy szüleik éveken át szexuálisan zaklatták őket.

Megjegyezte, hogy a média „szörnyetegként mutatta be a fiatalokat, majd nevetségessé tették őket, kizárva az empátiát és az együttérzést”.

Sok időt töltöttem Lyle-lel és Erikkel, és nem szörnyetegek. Kedves, intelligens és becsületes férfiak. A börtönben példás a magaviseletük, több főiskolai diplomát is szereztek, valamint idős, bebörtönzött személyek ápolójaként dolgoztak a hospice-intézetben

– részletezte Kim Kardashian, aki nemrég személyesen látogatta meg a Menendez testvéreket a Richard J. Donovan büntetés-végrehajtási intézetben.

Hozzátette, hogy huszonnégy családtag, köztük a szüleik testvérei is egy közleményben kérték Erik és Lyle szabadon bocsátását. A híresség kiemelte, elismeri, hogy a gyilkosságra nincs mentség, de szerinte a Menendez testvérek története egy sokkal komplexebb ügy.

Mint írta: „A tárgyalás és a büntetés, amit a testvérek kaptak, sokkal inkább illene egy sorozatgyilkoshoz, mint két olyan emberhez, akiket éveken át szexuálisan zaklattak azok, akikben megbíztak és akiket szerettek.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport