Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Jövőre megszűnhet az ekho, jöhet az ingatlanadó

2009.04.21. 07:35 Módosítva: 2009-04-21 14:19:35
Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint az adócsökkenéssel értelmét veszti az adóforma, mert nem jelent majd könnyebbséget.

A hétfőn felesküdött pénzügyminiszter szerint nem lesz szükség az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásra (ekho), ha megvalósulnak a kormány adócsökkentési tervei, ezért azt megszűntethetik – írja a Népszava. Erre Oszkó Péter szerint akár már 2010-ben sor kerülhet, ha a járulékcsökkenés eléri az öt százalékot. A csak egy szűk tevékenységi kört végzők (művészek, újságírók) kiváltságaként 2006-tól bevezetett személyi adózási lehetőség megszűntetését annak igazságtalan, privilégium-jellege miatt több gazdasági szakértő már régóta sürgeti.

A pénzügyi kormányzat ugyanakkor értékövezeti ingatlanadó bevezetésén gondolkodik. Oszkó szerint ennek akkor van realitása, ha egyidejűleg megteremtik a lehetőségét, hogy az adózó ingatlantulajdonos vitathassa a kiszabott adó mértékét, ha úgy ítéli, lakása nem ér annyit, mint amennyire az adóhatóság értékelte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?