Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kinevezték a MÁV új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait

2010.07.28. 20:14
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejei hatállyal kinevezte a MÁV Zrt. új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya szerdán.

A fejlesztési tárcavezető véglegesítette az új elnök vezérigazgató, Szarvas Ferenc kinevezését is. A miniszter megköszönte a távozó vezetés, Andrási Miklós és a korábbi igazgatósági, felügyelőbizottsági tagok munkáját.

A beosztásában most megerősített közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban a MALÉV elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt.

Az igazgatóság tagja augusztus elsejétől: az elnök Szarvas Ferenc vezérigazgató mellett Horváth Gergely, az MNV Zrt. vezérigazgatója; Lantos Csaba, az OTP Bank Zrt. volt vezérigazgató-helyettese; Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese; Sipos Sándor, a MÁV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

A felügyelőbizottság tagja augusztus elsejétől: Szabó Ferenc elnök, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója; Dabóczi Kálmán,  a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezetője; Selmeczi-Kovács Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető-helyettese; Zalahegyi Tímea, az NFM főosztályvezetője; valamint a munkavállalók képviselőjeként Gaskó István és Simon Dezső.

A nemzeti fejlesztési miniszter az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetéstől - tartalmazza az NFM közleménye.