Húszmilliárdos bankomat-számlakivonat

2011.07.03. 10:46 Módosítva: 2011.07.03. 11:22

100 millió dolláros (több mint 18 milliárd forintos) bankbetétről tanúskodó számlakivonat-cetlit hagyott valaki egy New York-i pénzkiadó automatánál. Ez annyira meglepte az utána következőt, annyira, hogy lefotózta és közzétette a világhálón.

A kivonat alapján az igen tehetős illető 400 dollárt vett fel a gépből, és további 2 dollár 75 centtel fogyott bankbetétjéről pénze, mivel ennyi volt a pénzfelvétel bankomathasználati díja. A 80 ezer forintnyi kivét azonban nem terhelte meg nagyon a számlát, mivel a cetli tanúsága szerint az illetőnek maradt még 99 millió 864 ezer 731 dollárja és 94 centje.

A kivonat találgatást indított el arról, hogy ugyan ki lehet a dúsgazdag. A tippek toplistájának élére egy 53 éves amerikai milliárdos, David Tepper került, aki hírhedten nem túl takarékos.

Tavaly 43,5 millió dollárért (8,7 milliárd forintért) vett egy palotát felettébb puccos környéken, majd leromboltatta, hogy még nagyobbat és fényűzőbbet építtessen a helyére. Tepper vagyonát 5 milliárd dollárra becsülik, az amerikai Forbes magazin a világ 208. leggazdagabbjának sorolta be legutóbbi lajstromán. A férfi azonban tagadja, hogy az ő számlájáról lenne szól.

"Még a hidegvízrevalót se kamatozná ez a pénz, ha ilyen megtakarítási számlán tartanám. A kivét időpontjában egyébként is vakáción voltam, nem pedig New Yorkban, így ha enyém lenne is a kivonat, nagyon erős szélnek kellett volna fújnia" – idézte a The Daily Telegraph című brit Teppert.  • Hírek
  • Bankszámla