Összefognak a megújulósok

2011.11.15. 10:32

A hazai megújuló energia szövetségeket tömörítő Magyar Megújuló Energia Platform (MEP) 2011 novemberében hivatalosan is zászlót bontott, értesült az OGH Hírügynökség. A platform az egyesületi törvény alapján működik. A platform alakuló ülése Glattfelder Bélát választotta elnökévé.

A MEP legfőbb célkitűzése, hogy tagjainak törekvéseit összefogva a megújuló energiaforrások hasznosítását hazánkban előmozdítsa. Ennek érdekében a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvénynek megfelelően stratégiai partnerségi megállapodást kíván kötni a megújuló energiaforrások hasznosításában hatáskörrel rendelkező valamennyi minisztériummal, különösképpen a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal.

Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervében (NCST) a magyar kormány célul tűzte ki a Megújuló Energia Tanács (MET) létrehozását. Az NCST végrehajtásáért első helyen a NFM felelős. A platform készen áll arra, hogy a MET szakmai oldalát adja. A platform kezdeményezi a Megújuló Energia Tanács létrehozását.

A platform a MET keretében közre kíván működni az NCST végrehajtásában. Támogatni kívánja a klíma védelemmel, a megújuló energiaforrások hasznosításával, az energia hatékonysággal és az energiatakarékossággal kapcsolatos hazai és európai jogalkotást, közre kíván működni ezen jogszabályok végrehajtásában, a pályázati felhívások előkészítésében és az elért eredmények értékelésében.