Nem készült el a Szerencsejáték Zrt honlapja az Eb-re

2012.06.08. 18:35

Csak a labdarúgó Európa-bajnokság után indulhat el a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadási oldala - közölte a cég pénteken az MTI-vel, hozzátéve: a csúszást a beszállító partner késedelmes teljesítése okozza.

A közlemény szerint a szerződött partner - a GTECH-G2 - a szerződés rendelkezéseinek megfelelően köteles az állami szerencsejáték-szervező esetleges kártérítési és egyéb igényeit kielégíteni. A Szerencsejáték Zrt. 2011 decemberében kötött hat évre szóló megállapodást a GTECH-G2-val, a világ egyik vezető iGaming és sportfogadási cégével, ami a tervek szerint a Margin Makerrel és a Gaming Management Systemmel forradalmasítja a magyarországi internetes fogadási rendszert.

A Szerencsejáték Zrt. hozzátette: a szükséges játékengedély beszerzése a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik, a csúszás kizárólag a szállító késedelmével magyarázható.  
Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő pénteki közleményében azt írta: "a magát eddig legalább a futballpályán eredményesen pozícionáló Orbán Viktor már a fociüzletben helyzetbe hozható Szerencsejáték Zrt.-ben sem lát fantáziát".

A politikus emlékeztetett arra, hogy az internetes fogadóiroda megnyitását a pénteken kezdődő, lengyel-ukrán rendezésű tornára ígérte a Szerencsejáték Zrt., de a fejlesztés elhúzódására hivatkozva az mégsem indult el időben.