Távozik az innovációs hivatal elnöke

2012.12.07. 18:42

December 31-én távozik a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöki posztjáról Mészáros György - értesült az InfoRádió. A döntést egyelőre nem indokolták.

A 62 éves Mészáros György 2011 óta vezette a szervezetet, korábban a Semmelweis Egyetem oktatója, valamint az Elméleti Orvostudományi Központ Igazgatója volt.

Mészáros Györgyöt 2011. március 17-ével nevezte ki a NIH elnökének Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A NIH-et 2011. január 1-jei hatállyal hozta létre egy kormányrendelet, az intézmény korábban Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal néven működött.

A jogszabály alapján a NIH a kormány innovációért felelős szerveként a hazai innováció fejlesztését célzó kezdeményezésekhez és kormányzati törekvésekhez nyújt szakmai támogatást. Részt vesz a hazai innovációs stratégia kialakításában és megvalósításában, elemző és információs bázist működtet, segíti a hazai és nemzetközi K+F együttműködések, hálózatok kialakulását, valamint képviseli Magyarországot az uniós és nemzetközi szervezetekben.