„A baromfiszektor is elkezdte járni a haláltáncát, mégpedig húsipari kottából” – mondta Bárány László a Világgazdaságnak. A Baromfi Terméktanács elnökségének tagja szerint a húsiparban tapasztalható feszültség mára a baromfiszektorra is jellemzővé vált.
A magas takarmányárak miatt drága a baromfi, a fogyasztók egy része azonban nem tud és nem is akar drágább terméket megfizetni. A szektor termelői közül egyre többen, különösen a csirke- és pulykahízlalással foglalkozó vállalkozók bezárják az üzemeiket, hónapok kérdése és a feldolgozók egy része is be fog zárni, februárban és márciusban csökkenni fog a levágható mennyiség.
Raskó György agrárközgazdász a lapnak azt mondta, a baromfi - és sertéshús-készítmények nagyjából öt százalékkal drágulhatnak A hazai lakosság vásárlóereje csökken, a sertés- és baromfikészítmények esetében mégis elkerülhetetlennek tűnik az áremelés.