Vezetőváltás a Magyar Postánál

2013.01.29. 11:45

A Magyar Posta Zrt. irányítását vezérigazgatóként Szarka Zsolt veszi át, míg Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. társasági portfoliókért felelős főigazgatója elnökletével több új taggal működik tovább a vállalat igazgatósága is – közölte kedden az állami vagyonkezelőt felügyelő fejlesztési minisztérium.

A korábbi vezérigazgató, Geszti László és a társaság igazgatóságának elnöke, Horváth Gergely Domonkos idén januárban távoztak a vállalat menedzsmentjéből. Utódlásukról 2013. január 28-án döntött a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. igazgatósága, olvasható a közleményben. A vezérigazgatói feladatokat az elmúlt hetekben megbízottként ellátó Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettesi poszton, az Igazgatóság tagjaként dolgozik tovább a cégvezetésben.

Szarka Zsolt a versenyszférából érkezik, mostanáig több jelentős hazai pénzintézet (egyebek mellett a CIB, az FHB és az OTP) felsővezetője és tanácsadója volt. Fő céljának a postavállalat működési hatékonyságának további javítását tartja, különös tekintettel a piacnyitás következményeire és a versenyhelyzetre.

A vezérigazgató munkáját újonnan megválasztott igazgatósági tagok segítik, olvasható a közleményben. Polacsek Csaba igazgatósági elnök mellett a testület tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója – korábban a Posta hírlap üzletágának vezetője – és Lontai Dániel, a fejlesztési minisztérium miniszteri kabinetjének delegáltja.