Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Lett chartercég jön Magyarországra

2013.02.20. 14:33

Bár csökkentette idén télen magyarországi kapacitásait, nem vonul ki az országból a cseh Travel Service, amely a Malév csődje után az egyetlen charter légitársaság maradt – írja Az Utazó magazin. A turisztikai lap online kiadásában Farkas Attila, a Travel Service ügyvezetője azt mondta: téli kivonulásuk oka az volt, hogy a magyar utazási irodák nem rendeltek tőlük elég járatot, így az újgenerációs Boeing gépeik Kanadába helyezték át.

A Malév-csőd és a Travel Service-leépítés miatt idén télen távoli úticélokra csak menetrend szerinti járatokkal lehetett eljutni, a közelebbi célállomásokra – például Törökországba –, indultak ugyan charterek, de a korábbinál 30 százalékkal drágábban. A téli helyzet miatt voltak olyan aggodalmak, hogy hamarosan egyetlen charter sem marad Budapesten.

A cégvezető bár 12 év után nem vonulnak ki végleg a magyar piacról, a nyáron szokásos két magyarországi gépük nem a saját, nagyobb Boeingek közül kerül ki, hanem a lett testvércégük, a SmartLynx Airlines által üzemeltetett, kilenc fővel kisebb befogadóképességű, 180 fős Airbust küldik ide.

A Travel Service így a megszokott módon, a hagyományos partnereivel és a megszokott helyekre indítja járatait – a különbség csak a gépek márkajelzése lesz. (Ez azonban nem meglepő, jegyzi meg a lap, még a menetrend szerinti légitársaságoknál is megszokott, hogy bizonyos járatokra a kisebb, gazdaságosabb üzemelésű gépeket üzemeltető partner légitársaságokkal szerződnek le.) Farkas Attila szerint így nyáron részükről semmi nem változik, és mivel szerinte nagyon lent tartják a magyarországi árakat, így az esetleges új versenytársaknak nem lesz könnyű a piacszerzés.