A cég, amit még vonz a pesti tőzsde

2013.03.26. 11:06
Több mint 200 ezer törzsrészvény értékesítésével sikeresen zárult az Altera Vagyonkezelő Nyrt. március 4-22 között lezajlott nyilvános kibocsátási eljárása, és ezzel – egy év után az első új szereplőként – május elején a Budapesti Értéktőzsdére léphet a társaság.

Az Altera Vagyonkezelő Nyrt. új törzsrészvényeinek sikeres nyilvános forgalomba hozatalára 2013. március 4-22 között került sor. A kiemelt piaci érdeklődést jelzi, hogy – a nehéz piaci környezet ellenére – az 1000 forint névértékű részvényekből több mint 200 ezer darabot (pontosan 204 344 darabot) jegyeztek a befektetők, így a nyilvános kibocsátás végére az Altera saját tőkéje megközelítőleg 650 millió forintra emelkedett.

Az eredményesen zárult kibocsátási eljárás eredményeképpen várhatóan május első felében indul az Altera részvények kereskedése a Budapesti Értéktőzsde „B” kategóriájában, így egy év után új cég jelenik meg a parketten.

„Az Altera-kibocsátás is megmutatta, hogy jelentős igény mutatkozik a magyar lakosság körében is az új, innovatív befektetési megoldásokra, hiszen a jegyzéssel rengetegen szavaztak nekünk bizalmat. Ez egyben azt is jelzi, hogy helyes az elképzelésünk, hogy a válság új lehetőségeket teremt, amelyek új távlatokat nyitnak meg a befektetők előtt” – mondta el Szabó Barnabás, a cég igazgatóságának elnöke.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2012. december 15-ei döntésével engedélyezte, hogy a társaság nyilvános forgalomba hozatali eljárás során új törzsrészvényeket ajánljon fel a befektetőknek, illetve hogy sikeres jegyzés esetén valamennyi törzsrészvényét bevezesse a Budapesti Értéktőzsdére.