Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az esőzések miatt állnak az útépítések

2013.04.04. 14:16

A szélsőséges időjárás az ország számos pontján késlelteti a jelenleg is zajló vagy éppen kezdődő út- és vasútépítési munkálatokat, amelyek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásait képezik – derül ki a társaság csütörtöki közleményéből.

A NIF emlékeztet arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint több mint 110 éve nem esett országosan ennyi csapadék az első negyedévben, mint az idén.

Az infrastruktúrafejlesztő közleménye szerint a kivitelezők  a felázott talaj miatt nem tudják elvégezni a föld- és vízépítési munkákat - így például a csatorna- és szivárgó-, valamint az ároképítést -, illetve a töltésépítéseket.

Ezenkívül az aszfaltozásnál, a betonburkolat építésénél, valamint a szigetelés és korrózióvédelem elkészítésénél is gondot okoz a folyamatos nagy mennyiségű csapadék - hívja fel a figyelmet a NIF.

A cég hozzáfűzi: a hídépítési és -bontási munkálatoknál ugyancsak gondot jelent a csapadékos időjárás és az ezt követő magas vízállás. Az elmúlt egy hónapban emiatt a szigeteléseket, a sóvédelmi munkákat, és a korrózióvédelmi festéseket nem tudták elvégezni - olvasható a közleményben.