Hétvégére leáll a Citibank, jövő kedden a Magyar Telekom

2013.04.12. 19:24

Péntek este nyolctól a tervek szerint hétfő reggel nyolc óráig informatikai átállás miatt több szolgáltatás nem vagy csak korlátozottan működik majd a magyarországi Citibanknál. A pénzintézet által közzétett tájékoztatás (pdf) szerint számlavezető rendszereiben végrehajtott változtatások miatt nem vagy csak korlátozottan lesz használható a Citibank Online, a CitiPhone és a Citibank Hírnökszolgálat, de még a bankkártyák használatával is lehetnek problémák.

Hitelkártyával a teljes átállási időszakban fizethetünk, kisebb gondok csak vasárnap este lehetnek. Az ATM-ekből várhatóan vasárnap délelőtt nem lehet majd pénzt felvenni, a folyószámlához kapcsolódó bankkártyás készpénzfelvétel és vásárlás elvileg működni fog a fenti időszak alatt végig, a vásárlásoknál kisebb kimaradások a vasárnap „esetleg előfordulhatnak”.

A netbank és a telefonos ügyfélszolgálat péntek estétől hétfő rendszerig lényegében nem fog működni. A Citibank online nem lesz elérhető, telefonon is csak általános tájékoztatást adnak, megbízásokat nem adhatunk. Nem küldenek a hírnökszolgálatban sms-eseket sem az ebben az időben elvégzett tranzakciókról, és ezeket utólag sem pótolják.

A napokban még egy nagyvállalatnál lesz informatikai fejlesztés. A Magyar Telekomnál ez jövő kedden kezdődik, a társaság közlése szerint április 16-án lépcsőzetesen megkezdik az „új, korszerű ügyfélkapcsolati és számlázási rendszer bevezetését”. A Magyar Telekom ügyfélszolgálatain április 16-án este tíztől április 21-én este nyolcig „csak részlegesen” tudunk bizonyos ügyeket elintézni, „továbbá üzleteink 2013. április 20-án zárva tartanak”.