Árpád
-2 °C
4 °C

Hétvégére leáll a Citibank, jövő kedden a Magyar Telekom

2013.04.12. 19:24

Péntek este nyolctól a tervek szerint hétfő reggel nyolc óráig informatikai átállás miatt több szolgáltatás nem vagy csak korlátozottan működik majd a magyarországi Citibanknál. A pénzintézet által közzétett tájékoztatás (pdf) szerint számlavezető rendszereiben végrehajtott változtatások miatt nem vagy csak korlátozottan lesz használható a Citibank Online, a CitiPhone és a Citibank Hírnökszolgálat, de még a bankkártyák használatával is lehetnek problémák.

Hitelkártyával a teljes átállási időszakban fizethetünk, kisebb gondok csak vasárnap este lehetnek. Az ATM-ekből várhatóan vasárnap délelőtt nem lehet majd pénzt felvenni, a folyószámlához kapcsolódó bankkártyás készpénzfelvétel és vásárlás elvileg működni fog a fenti időszak alatt végig, a vásárlásoknál kisebb kimaradások a vasárnap „esetleg előfordulhatnak”.

A netbank és a telefonos ügyfélszolgálat péntek estétől hétfő rendszerig lényegében nem fog működni. A Citibank online nem lesz elérhető, telefonon is csak általános tájékoztatást adnak, megbízásokat nem adhatunk. Nem küldenek a hírnökszolgálatban sms-eseket sem az ebben az időben elvégzett tranzakciókról, és ezeket utólag sem pótolják.

A napokban még egy nagyvállalatnál lesz informatikai fejlesztés. A Magyar Telekomnál ez jövő kedden kezdődik, a társaság közlése szerint április 16-án lépcsőzetesen megkezdik az „új, korszerű ügyfélkapcsolati és számlázási rendszer bevezetését”. A Magyar Telekom ügyfélszolgálatain április 16-án este tíztől április 21-én este nyolcig „csak részlegesen” tudunk bizonyos ügyeket elintézni, „továbbá üzleteink 2013. április 20-án zárva tartanak”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?