Judit
2 °C
7 °C

Több új repülőjárat is indul majd nyártól

2013.04.18. 18:33

Ú járatok indulnak a nyári utazási szezonban a budapesti repülőtérről - közölte a Budapest Airport.

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója a közlemény szerint kiemelte: már most látható, hogy számos desztináción egyre nagyobb verseny kezd kialakulni, aminek végső soron az utasok lesznek a nyertesei.

Összességében a járatnyitások nagyjából egyformán oszlanak meg a hagyományos és diszkont szektor légitársaságai között.

A közlemény szerint március végétől érvényes nyári menetrendi időszakban az SAS skandináv légitársaság heti 5 koppenhágai járatot indít Budapestről. A Norwegian pedig Helsinkivel egészíti ki uticélkínálatát a magyar fővárosból.

Szentpétervárra április 28-án indítja el új járatát az orosz UT air légitársaság, amelynek járatai heti két alkalommal repülnek majd.

A Wizz Air idén Európán kívüli desztinációkkal is bővíti kínálatát, június 17-től indítja új, bakui járatát, majd október 28-tól heti négy járata közlekedik Budapest és Dubai között.

A nyugat-európai régióba induló járatok száma is növekszik. Májustól heti tízről tizenkettőre emeli járatai számát az airberlin német légitársaság a magyar és a német főváros között. Ugyancsak változik Hollandia és Magyarország között a légi összeköttetés: mivel a KLM napi négyre emeli az amszterdami járatok számát, a holland légitársaság diszkont cége, a Transavia pedig mostantól Budapestről Rotterdamba repül, és ezzel újabb holland város jelenik meg a BA útvonalhálózatában.

A Budapest Liszt Ferenc repülőtér  2012-ben 41 légitársaságnak adott otthont, amelyek 8,5 millió utast szállítottak 41 ország mintegy 93 városába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?