Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Orbán: A Lego szellemét követjük

2013.04.19. 10:59

Magyarország a Lego mintájára, jóformán teljesen azonos alapelemekből egy külön világot épített ki - mondta Orbán Viktor pénteken Nyíregyházán, a dán világcég új gyáránál tartott ünnepségen.

A miniszterelnök szerint Magyarország bizonyos értelemben a társasághoz hasonló vállalkozásba kezdett 2010-ben. "Ez ugyan egyáltalán nem játék, de legalább annyi ötletesség és fantázia kell hozzá, mint ahhoz, hogy Lego-elemekből teljesen felépítsünk egy külön világot - fogalmazott a miniszterelnök az ünnepségen.

Hozzátette: a magyaroknak arra kellett vállalkozniuk, hogy a rendelkezésre álló 21. századi elemekből gyakorlatilag újjáépítsék Magyarországot, amelyet különböző belső és külső, történelmi, politikai és gazdasági okok a csőd szélére sodortak.

"Mi a Lego szellemét követjük, nem azt az utat választottuk, hogy követjük a közismert sablonokat, hanem saját úton indulunk el mind a romok eltakarításában, mind az európai válságkezelésben" - mondta Orbán Viktor.

Mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos), zöldmezős beruházással bővíti gyártókapacitását a Lego Csoport Nyíregyházán - jelentette be a dán világcég pénteken a szabolcsi megyeszékhelyen. Az eseményen, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, elhelyezték Nyíregyháza nyugati részén felépítendő új gyártóbázis Lego-elemekből készült időkapszuláját.

Az új gyárkomplexum mintegy 100 hektáron helyezkedik el, a gyártórészleg területe eléri a 122 ezer négyzetmétert. A beruházás során 250 új munkahely jön létre, így a nyíregyházi ipari parkban termelő Lego Manufactruing Kft.-nek jövőre már mintegy 1500, döntően a régióból érkező alkalmazott munkaadója lesz. Az új gyártóbázis terület-előkészítési munkálatai 2013 februárjában kezdődtek meg, a gyártás a tervek szerint 2014 első negyedévében indul  el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!