Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyugdíjpénztárakat jelentett fel a Kehi

2013.04.22. 11:49

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) két ingatlanalap ellen. A Magyar Nemzet információja szerint a napokban zárult ellenőrzések során kiderült, hogy hét magánnyugdíjkassza a MAG Ingatlanbefektetési Alaptól, illetve a NAP Ingatlanfejlesztő Alaptól vásárolt befektetési jegyeket. A cégek alapkezelési tevékenységét 2011. augusztusáig a Macrogamma Zrt. látta el.

A Kehi vizsgálat feltárta, hogy a Macrogamma tisztségviselői nem a MAG, illetve a NAP javára vásároltak kedvező árú ingatlanokat. Ráadásul a magánkasszákhoz, illetve - az állami rendszerbe visszatérő tagok után - a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaphoz került befektetési jegyek várhatóan értéktelenné válnak. A túlértékelt ingatlanokra ugyanis időközben jelzálogot jegyeztettek be.

Az ügy miatt csaknem másfélmilliárd forintos kár érhette a két ingatlanalap befektetőit. A károsultak között van az állam is, mivel a 2011. évi nyugdíjreform során a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő alap tulajdonába is kerültek a jegyek közül.