Milliárdokat hoz ide a thai tésztagyáros

2013.06.05. 08:27 Módosítva: 2013.06.05. 08:28

A napokban milliárdos nagyságrendű alaptőkével egy thaiföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságot jegyezhetnek be az esztergomi ipari parkban. A cég a világhírű Mama instant thai tészta gyártójának többségi tulajdonában van − írta a hvg-re hivatkozva a Napi.

A vállalat 2,35 milliárd forint jegyzett tőkével korlátolt felelősségű társaságot alapított, amelynek székhelyéül egy az esztergomi ipari parkban lévő címet adtak meg. Az új vállalkozás megjelenéséről sem az esztergomi önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának vezetője, sem a városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. nem tud, a frissen bejegyzett társaság kézbesítési megbízottja pedig azt mondta, hogy "nem tud információt adni".

A tulajdonos a Thai President Foods, a világ tíz legnagyobb tésztagyártójának egyike. A társaság egy gyártóbázis létrehozását tervezi Magyarországon még ebben a negyedévben − írta a portál a thaiföldi The Nation internetes kiadása alapján. A vállalat elsősorban tésztákat és leveseket, előfőzött rizst és csomagolt édességeket, süteményeket, valamint alkoholmentes italokat és teákat gyárt.