Néhány éven belül lenyomjuk Németországot is

2013.06.07. 14:56

A Bridgestone tatabányai gumiabroncs-gyárának bővítése egy új üzem felépítésével ér fel, hiszen a jelenlegi 350 mellé több mint 500 új munkahelyet teremt, mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a bővítés alapkőletételi ünnepségen. A kormányfő közölte, hogy az összesen 71,5 milliárd forintból megvalósuló beruházást az állam 2,7 milliárd forinttal támogatja.

Szerinte a Japán és Magyarország közötti közös munka alapja a munka becsülete. A jelenlegi politika folytatásával Magyarország néhány éven belül – Csehországot és Németországot megelőzve - az első helyre kerülhet az uniós tagállamok között, legalábbis itt adja majd a GDP legnagyobb részét az ipari ágazat.

Orbán Viktor szerint Japánnak és Magyarországnak is van tapasztalata arról, hogy mit jelent a nemzeti összefogás, hiszen minkét állam tudja, mit jelent egy elveszített háború után újraépíteni egy országot. A kormányfő Tatabányát "erős helynek” és "modern városnak” nevezte, hiszen a rendszerváltozás utáni "katasztrofális idők”, azaz a szocialista nagyipar összeomlása után gyorsan talpra állt.

"Fontos a szolgáltatás, ott is lehet sok pénzt csinálni, munkahelyeket teremteni, de, ha nincs termelés, nincs kinek szolgáltatni" - magyarázta, miért akar a kormány Magyarországon termelési központot létrehozni. "Nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarország Európa egyik legígéretesebb gazdasága és a Bridgestone a világ egyik legígéretesebb vállalkozása” – mondta.