A KT is rábólintott a Varga-csomagra

Portfolio
2013.06.10. 14:05

A Költségvetési Tanács hétfőn megadta előzetes hozzájárulását a büdzsé átírásához. A parlamenti képviselők a keddi ülésnapon el is fogadhatják a változtatásokat, az utolsó pillanatban azonban még faragna a módosításon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, írta a portfolio.hu.

A parlament oldalára hétfőn került fel a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulásáról szóló értesítés. A KT-elnök Kovács Árpád által jegyzett dokumentum szerint a KT megadja hozzájárulását az idei költségvetés újabb átírásához, melyre a túlzottdeficit-eljárás keretében meghozott intézkedések miatt van szükség.

A Tanács a véleményében kiemelte: a tervezett változtatások a központi költségvetés egyensúlyát javítják. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a zárolások a központi költségvetési szerveknél és az érintett alapoknál a tervezhető gazdálkodás ellenében fejthetik ki hatásukat.

A zárószavazás előtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter három módosító javaslatot is benyújtott, még pénteken. Az egyik módosítás a vallási közösségek jogállásával és működésével kapcsolatos új terminológia átvezetését szolgálja annak érdekében, hogy az érintett jogalanyok számára a központi költségvetésről szóló törvény alapján járó támogatások folyósítása az említett törvény hatálybalépését követően is folyamatosan biztosított legyen.

A másik zárószavazás előtti módosító javaslat a Patika Hitelprogrammal kapcsolatos kormányrendeletre való hivatkozást illeszti be a módosító javaslatba. Ennek értelmében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességet vállalhat gyógyszerész vállalkozási célú, tulajdoni hányad megszerzését szolgáló 2013. július 1-je és 2016. december 31-e között létrejött hitel vagy kölcsönszerződéséhez.

A harmadik változtatás a használatarányos útdíjhoz kapcsolódik, a megtett úttal arányos díj fizetését szolgáló hitelprogram készfizető kezességvállalását tartalmazza.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás