Mobius: Vonzó piac Magyarország

2013.06.12. 19:14

Mark Mobius, a jelentős magyar állampapír-portfolióval rendelkező Franklin Templeton befektetési alap feltörekvő piacokért felelős vezetője szerint kifejezetten pozitívak a magyar gazdaság kilátásai és a magyar állampapírok vonzó befektetést jelentenek.

Erről a Napi Gazdaságnak adott, csütörtökön megjelenő interjúban beszélt a befektetési szakember, amelyről szerdán előzetest közölt honlapján az üzleti napilap. A beharangozó szerint Mark Mobius az interjúban Magyarországot jelenleg is kifejezetten vonzó piacnak nevezte, amely a későbbiekben is az maradhat. Kifejtette: a magyar állampapír-hozamok vonzóak a befektetők számára, és ha nem romlik el nagyon a piaci hangulat, akkor így is marad.

"Szerintünk a kormány gazdaságpolitikája piacbarát irányba fog elmozdulni. Éppen ezért jó befektetési lehetőségeket látunk a magyar piacon" - idézi Mobiust a napilap. A forint kilátásaival kapcsolatban elmondta: nem lehet a forint számottevő erősödésére számítani a következő időszakban, de stabilabb és kiszámíthatóbb lehet az árfolyam. A befektető szerint nincs nagy kockázata a jövő évi parlamenti választásoknak, és annak, hogy a kormány esetleg elkezd költekezni, hiszen - mint jelezte - ezzel már kalkulált a piac.

Mark Mobius szerint Magyarország akár öt éven belül is tagja lehet az euróövezetnek. A napi.hu beharangozójában emlékeztet: a Templeton kezében van a magyar államadósság több mint 10 százaléka.