Nyomkövetőt szerelnek a postásokra

2013.06.14. 07:10

Nyomkövetőt szerelnek a postásokra – tudta meg a Népszava. A lapnak egy kézbesítő arról is beszélt, hogy tudomása szerint az eszköz darabja 8000 forint.

A postások úgy érzik, hogy a vállalat vezetősége azért döntött így, hogy minden lépésüket ellenőrizze. A Magyar Posta megerősítette a nyomkövető alkalmazásáról szóló információt, ám annak célja szerintük nem az ellenőrzés, hanem a védelem, írja a lap.

A társaság azt közölte: a kézbesítőket a hazai piacon legfejlettebbnek tartott riasztó és helymeghatározó eszközökkel látják el, hogy egy esetleges támadást azonnal jelezhessenek a postások, és a védekezésük is könnyebb legyen. „Támadáskor vagy rosszullét esetén a segélyhívással egyidejűleg a készülékek GPS helymeghatározó rendszer segítségével pozícióadatokat is szolgáltatnak”, így a postai diszpécser pontos helyre tud rendőrt vagy mentőt küldeni. 

A postásoknál egyébként nyugdíjfizetéskor nagyon sok, sőt, a csekkadóként elhíresült banki tranzakciós illeték bevezetése óta egyre több pénz van, ami indokoltá teheti ezt a lépést. „Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a nyomkövető milyen adatvédelmi aggályokat vet fel, illetve milyen személyiségi jogokat sérthet” – írja a lap.