Bernát, Felícia
EUR 384,50 Ft
USD 363,62 Ft
7 °C
31 °C

A temetkezésre is rámennének a rezsicsökkentők

2013.07.01. 15:36

A kormány és a Fidesz munkacsoportját sokan keresik meg levélben, további díjcsökkentést kérve, ezért a jövőben vizsgálni fogják azt is, hogyan mérsékelhető a temetkezés költsége, mondta Németh Szilárd rezsiügyi fideszes képviselő.

Elmondta: vidéki polgármesterek és képviselők azt javasolták, a tűzifa árával is foglalkozzon a kormány. Ezért úgy döntöttek, vagy hatósági árassá teszik, vagy más formában érik el, hogy a tüzépeken kapható fát olcsóbbá tegyék. "Az erdőgazdaságok állami kézben vannak, így elképzelhető, hogy saját hatáskörben megoldható a kérdés" - mondta.

Július 1-jétől hat tétel díja mérséklődött a rezsicsökkentés keretében, olcsóbb lesz a víz- és csatornaszolgáltatás, a szemétszállítás, a szippantás, a PB-gáz és a kéményseprés díja. Még a fűtési szezon, vagyis október 15-e előtt csökkentenék a gáz, a villany valamint a távhő árát minimum 10, de akár 20 százalékkal is. Németh Szilárd úgy számol, a kilenc csökkentés egy átlagos családnak évente mintegy 95-100 ezer forintos megtakarítást eredményez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás