Így pusztított a fűtési szezon

2013.07.02. 15:45

Idén év elejétől a fűtési szezon végének tekinthető április 30-ig a hivatásos katasztrófavédelmi egységeket országosan hatszázharmincegy olyan káreseményhez riasztották, amelyek a fűtéssel voltak kapcsolatba hozhatóak. Ezek közül négyszáznyolcvanöt volt kéménytűz, száznegyvenhat pedig szén-monoxid-szivárgás.

A kirendeltségek négyszázötven esetben alkalmaztak valamilyen szankciót, kilencvenötször megelégedtek egy figyelmeztetéssel, két esetben pedig tűzvédelmi bírságot szabtak ki. Háromszázötvenhárom alkalommal az életet és vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető állapot megléte miatt megtiltották a kémény üzemeltetését a szabálytalanság megszüntetéséig.

A hatszázharmincegy káresemény utáni ellenőrzésből kétszázharminckét esetben nem tudta az ingatlan tulajdonosa igazolni azt, hogy megtörtént a kémény időszakos ellenőrzése.

Hét esetben indult eljárás emiatt a közszolgáltatóval szemben a megyei igazgatóságokon. A tulajdonosokkal szemben a kirendeltségek kettőszáztizenkilenc esetben alkalmaztak szankciót azért, mert a kéményellenőrzés elmaradt, ebből ötvennyolcszor hatósági felhívással éltek, két alkalommal tűzvédelmi bírságot szabtak ki, élet- és vagyonbiztonság közvetlen veszélyeztetése miatt százötvenkilenc esetben tiltották meg a kémény üzemeltetését a szabálytalanság megszüntetéséig.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport