Tankcsapdával népszerűsítik az adófizetést

2013.07.08. 12:42

Korábban írtunk arról, hogy idén is, mint minden évben nagy felháborodással fogadták a közösségi oldalakon, hogy a helyi önkormányzat idegenforgalmi adót szed. Bár az embereket inkább az akasztotta ki, hogy ezt néhány helyen még barátaik nyaralójában is követelték tőlük, a hivatalos szállásadóknál is gond volt a fizetéssel.

Kovács Mihály, Abádszalók polgármestere az Indexnek elmondta, azt tapasztalták, hogy a településre érkező vendégek nem szívesen fizették meg ezt az adónemet, úgy érezték, hogy ezért nem kapnak semmit. A szállásadók is gyakran az idegenforgalmi adót „engedték el” a szállásfoglalás során kialakult alkuban.

A Tisza-tónál lévő önkormányzat 2001-ben vezette be a idegenforgalmi adót, a negatív tapasztalatok hatására azonban úgy döntöttek, hogy megpróbálják jobban érdekeltté tenni a vendégeket az adófizetésben. Kitalálták, hogy 2011-től az Abádszalóki Nyárrendezvényeit az látogathatja ingyen, aki az idegenforgalmi adót megfizette. A szállásadótól kap egy karszalagot, amivel ingyen mehet koncertekre, például Tankcsapdára. „Az idegenforgalmi adóbevételeink az egyik évről a másikra csaknem a duplájára emelkedtek" – mondta Kovács, aki reméli, hogy ragadós lesz az abádszalóki példa.