Átálltunk a Nemzeti Magánszállásokra

2013.07.17. 18:19

Tudta, hogy mi a jellemző egy Nemzeti Magánszállásra? Nos, összességében semmi különös, ezekből országszerte 20 darab van, és sima szállók, panziók, derül ki a kormany.hu-ról. Mindössze annyi történt, hogy a szálláshely minősítési szabályzatunkat lecseréltük a nemzeti magánszállások rendszerére.

Sőt a kötelező minősítés meg is szűnt, most önként lehet csatlakakozni, hogy aztán a vállalkozás Nemzeti Tanúsító Védjegyet kaphasson. Öt kategória, pontosabban korona lett az új szisztémában, eszerint sorolnak valamit falusi szálláshelynek, apartmannak, kempingnek, üdülőháztelepnek vagy szállodának. A Nemzeti Magánszállások védjegyei az állam tulajdonában vannak 2011 óta, de egyéb szervezetekre bízták ezek koordinálását.

A húsz minősített szolgáltató közül 12 négy koronás, 8 pedig három koronás besorolással bír jelenleg, bár azt nem írja a kormany.hu, hogy ezek melyek vagy hogy hol lehetne őket megnézni, felmérni, hogy tényleg megérdemlik-e a koronáikat.

A Nemzeti Magánszállás Tanúsító Védjegyrendszer huszadik védjegytábláját ünnepélyesen adta át az NGM-ben Nemes Andrea, a minisztérium főosztályvezetője. Egyben üdvözölte a Nemzeti Tanúsító Védjegyek sikerét.